CEVVC

Centrul de Excelență
în Viticultură și Vinificație din Chișinău

+373 223 27517 Telefon
CEVVC CEVVC CEVVC

Viticultor-Vinificator(Dual)

Perioada de studii

2 ani

Forma de invățământ

la zi

Despre specialitate

Meseria de viticultor-vinificator presupune o gamă largă de competențe profesionale aferente în prelucrarea solului, înființarea și exploatarea plantațiilor vitivinicole pentru obținerea producției de struguri de calitate pentru consum și vinificare, procesarea tehnologică a strugurilor cu scopul obținerii producției vinicole de calitate, realizarea producției și a valorificării ei în condiții profitabile.

Viticultorul-vinificatorul poate activa în calitate de fermier, organizator și executor a proceselor tehnologice aplicate la cultivarea viței de vie și la producerea vinului. El trebuie să aibă cunoștințe solide în domeniul viticulturii și oenologiei, să fie capabil să gestioneze eficient resursele naturale și să utilizeze tehnologii moderne pentru a obține producții de struguri și vin de calitate superioară.

De asemenea, viticultorul-vinificatorul trebuie să fie un bun manager al afacerii sale, să fie capabil să planifice și să organizeze eficient activitățile din cadrul plantațiilor viticole și din crama sa, să aibă abilități de marketing și să fie capabil să valorifice produsele sale pe piață în condiții profitabile.

În plus, acesta trebuie să fie un bun comunicator și să aibă abilități de negociere pentru a putea stabili parteneriate și colaborări în domeniul vitivinicol.

În concluzie, meseria de viticultor-vinificator presupune o combinație de cunoștințe tehnice, abilități de management și spirit antreprenorial, fiind o profesie complexă care necesită pasiune, dedicare și perseverență pentru a obține succesul în industria vitivinicolă.